لیست اختراعات مهدی ملائی
در اين طرح با استفاده از الگوريتم مورد نياز براي كشش آسانسور در شرايط عادي ( وجود برق) اين شرايط را برعكس كرده و شرايط حركت روان و بدون لغزش آسانسور را فراهم مي آيد. در روشهاي گذشته اين روش با استفاده از منبع تغذيه جداگانه امكان پذير بود كه داراي هزينه بالاي اوليه و نگهداري است ، و انرژي مورد نياز براي شارژ اين ماژولها نيز بالا بوده كه هزينه را افزايش ميدهد و براي تمامي كاربرهاي آسانسور مقرون به صرفه نيست.
در سالهاي اخير نانومواد نيمرسانا به دليل ويژگي هاي منحصربفرد ناشي از محدوديت كوانتومي توجه بسيار زيادي را به خود جلب نموده اند. اين ويژگي هاي منحصربفرد منجر به كاربردهاي گسترده اي براي اين مواد شده است. در اين بين تركيبات گروه II-VI ز قيبل ،CdTe، CdS ، CdSe ، ZnS و ZnSe توجه بيشتري را به خود جلب نموده اند. امروزه كادميم و تركيبات آن كاملا مضر براي محيط زيست مي باشند و لذا تركيبات نانويي روي (Zn) به دليل سميت بسيار كمتر در قياس با تركيبات كادميم براي كاربردهاي مختلف توجه بيشتري را به خود جلب نموده اند. روشهاي بسيار روشهاي متعددي براي توليد نانومواد گزارش شده اند. بيشتر روشهاي موجود در دماي بالا، مدت زمان طولاني بوده و اكثراٌ در اين روشها بخاراتي كه براي انسان و محيط زيست مضر هستند توليد مي شود. در اينجا روشي جديد براي توليد نانوذرات سلنيد روي (ZnSe)، روش مذكور بر اساس تابش نور فرابنفش به محلول حاوي مواد واكنش مي باشد. روش مذكور در دماي اتاق است كه بسيار پايين تر از دماهاي واكنش روشهاي ديگر مي باشد. به دليل دماي پايين واكنش هيچ گونه تبخير شيميايي كه مضر براي انسان و محيط زيست است، مشاهده نمي شود. روش مذكور نسبت به روشهاي قبلي بسيار سريع تر است (مدت زمان لازم براي تشكيل نانوذرات پس از آماده شدن محلولها 10 دقيقه مي باشد) نانوذرات توليد شده خاصيت فلورسنس دارند و گسيلي كه عمدتاٌ مربوط به ناحيه UV است از خود ساطع مي كنند. با استفاده از اين روش به راحتي مي توان ساختار هسته-پوسته سلنيد روي –سولفيد روي (ZnSe/ZnS) را توليد نمود. با رشد پوسته ZnS خاصيت فلورسنس به شدت تقويت مي شود.
غالب كنتورهاي موجود جهت اندازهگيري مصرف سيال از نوع توربيني بوده كه به دليل ساختار عملكردي با مشكلات فراواني روبرو هستند. اين كنتورها داراي دبي استارت بالا، و محدوده اندازهگيري دبي كوچكي هستند به گونهاي كه در خارج از اين محدوده، خطاي اندازهگيري بالايي دارند. زماني كه در محفظهاي كه پره در آن به گردش در ميآيد، رسوبهاي سطحي تشكيل شود و يا تكيهگاه پره ساييده شود، اصطكاك بين پره و محفظه زياد شده و باعث مي شود تا پره با سرعت كمتري بچرخد. چون پره اصليترين بخش كنتور محسوب مي شود كه مستقيماً با سيال در تماس است، در اين حالت شمارنده مقدار كمتري را براي سيال عبوري محاسبه كرده و دقت كنتور افت ميكند. اگر جرمي توسط سيال ورودي وارد كنتور شده و مانع چرخش پره شود، آب از منافذ موجود در پره رد شده ولي آن را به چرخش در نميآورد. اين باعث ميشود تا شمارشگر مقدار سيال عبوري را نتواند محاسبه كند. در نتيجه دقت كنتور در اين حالت صفر ميشود. هدف اين اختراع رفع عيوب مذكور در كنتور¬هاي موجود است و هدف نهايي افزايش دقت اندازهگيري و محاسبه دقيق و اقتصادي ميزان سيال عبوري در كنتورهاي موجود با توجه ويژه بر كنتورهاي آب خانگي است. براي حل مشكلات مطرح شده، از روش حبس سيال استفاده شده است كه براي اجراي اين روش دو پره لوبي و چهار چرخدنده با مكانيزم خاصي درون يك محفظه طراحي شده، كه اجازه عبور سيال را فقط با چرخش اين پره¬ها درون محفظه امكان پذير كرده است. مكانيزم اصلي عملكرد اين دستگاه بدين گونه است كه سيال در حجم¬هايي كه بين پرهها و ديواره محفظه محبوس مي¬شود، به صورت بستههاي حجمي با چرخش پرهها به سمت خروجي كنتور هدايت مي¬شود. با شمردن ميزان چرخش پرهها توسط يك شمارنده، ميتوان حجم سيال عبوري از كنتور را اندازه¬گيري كرد.
خشك¬كن عرضي مايكروويو تيغه¬هاي سفالين از وسايل كاربردي در زمينه مكانيك است كه در زير بخش خشك¬سازي قرار مي¬گيرد. خشك¬سازي تيغه¬هاي سفالين به روش¬هاي مختلفي صورت مي¬گيرد كه اساس همه¬ي آنها استفاده از روش¬هاي هواگرم است. جريان هواگرم تبخير آب يا همان خشك¬سازي را از سطوح بيروني آغاز مي¬كند و اين فرايند را تا نفوذ تدريجي در لايه¬هاي دروني¬تر ادامه مي¬دهد. اين امر باعث افزايش زمان خشك¬سازي و گاهي تخريب محصول مي-گردد. در اين اختراع به جاي استفاده از روش¬هاي مرسوم و يا بهينه¬كردن آنها از روش تركيبي هواگرم، امواج مايكروويو و نوار¬هاي عرضي استفاده شده است. نوار¬هاي عرضي امواج مايكروويو و هواگرم را به سمت محصول هدايت مي¬كنند و برخلاف روش هواگرم، آب موجود در لايه¬هاي گلي تيغه¬هاي سفالين را براي خروج تحريك مي¬كنند. اين امر باعث مي-شود تا خشك¬سازي به مراتب سريعتر از روش¬هاي مرسوم چه در مقياس صنعتي و چه در مقياس نيمه صنعتي انجام گيرد. خشك¬سازي سريع تيغه¬هاي سفالين ، انبار كردن آنها براي استفاده در فصول سرد و جلوگيري از ترك برداشتن بلوك¬هاي با ابعاد بزرگ از كاربردهاي اين اختراع است.
موارد یافت شده: 11